Beställ turné
Ditt fullständiga namn
* E-postadress
Hur många människor
Type of Tour
free
 
Group tour: $85


Private tour:
one person - $450
two persons - $230
three persons - $210
four persons - $170
five persons - $140
six persons - $125

Nyheter

30 Mars 2016
Är det säkert att besöka Tjernobyl

Är det säkert att besöka Tjernobyl


Det finns mycket farliga högradioaktivt platser i Tjernobyl-zonen. Ändå våra Tjernobyl turer är helt säkra och inte orsakar någon radioaktiv skada din hälsa. Sträckor för våra Pripyat turer och Tjernobyl turer gäller de strängaste direktiven i den ukrainska ministeriet för räddningstjänsten. Den Tjernobyl-zonen är en mycket starkt bevakat område och du kan besöka Tjernobyl endast med särskilt tillstånd.


Många invånare i Ukraina, Vitryssland och den europeiska delen av Ryssland är medvetna om denna fruktansvärda olycka som hände på Tjernobyl den 26 april 1986 och kraftigt ändrade strålningsnivån i Tjernobyl. Det var tiden när innehållet i blocket №4 av detta kärnkraftverk flög upp i luft. Som ett resultat av explosionen lokalbefolkningen kunde se ljusa kolumnen i en flamma på himlen som helgade grannskapet. Staden Pripyat som byggdes för arbetarna i NPP fick mest av allt. Dessutom utsläpp av radioaktiva ämnen var flera gånger högre än efter explosionen av en atombomb i Hiroshima.


Så vad händer nu på stationen och i grannskapet? Nu strålningsnivån i Tjernobyl gör 67 μR / h som är 37 μR / h högre än normen. Till exempel i Kiev och i Moskva nivån av gammastrålnings medelvärden 11-12 μR / h. En normal gräns är indikatorn för aktiviteten hos ett strålnings bakgrund, lika 30 μR / h. Just nu enligt lokalbefolkningen jorden runt en 30-kilometer zonen är fortfarande infekterad med isotoper av plutonium, strontium-90 och cesium-237. Men trots den ökade strålningsnivån vissa lokalbefolkningen fortfarande lever här. Deras mängd gör cirka 500 personer och det mesta av dem är gamla män, urinvånarna. De säger att strålningen inte sett och att de inte drabbas av några dödliga strålning. Dessa modiga människor växer upp grönsaker och en del boskap.

Det finns en uppfattning att Tjernobyl måste stängas. "Gröna" runt om i världen kräver att stänga kärnkraftverket. Kanske är de rätt? - I 21: a århundradet finns det inget alternativ till utveckling av kärnkraft, eftersom naturliga reserver av olja och kol är nära utmattning. Dessutom inom kolindustrin vi förlorar människor många gånger mer per år (!), Än har dött i alla Tjernobyl. Alla vi andas koldamm på grund av vad det finns sjukdomar av cancer. Bara föreställa sig att under förbränning av en miljon ton kol i enorma mängder giftiga ämnen - 20 tusen ton av damm, 25 tusen ton oxid av svavel, är 6 tusen ton kväveoxider och 2 tusen ton koloxid släpps ut i atmosfären . Och vi andas det! Samtidigt NPP vid utvecklingen av samma mängd av elkraft utvecklas endast 30 ton radioaktivt avfall som tillförlitligt begrava eller föremål för ytterligare bearbetning utan att det påverkar människors hälsa.

Några driftiga invånare har organisera utflykter under flera år för spänningen asylsökande över Pripyat och Tjernobyl. Det genomsnittliga priset för en sådan ovanlig Tjernobyl tur och Pripyat tur är cirka 100 dollar per person. Enligt experter, trots de upphöjda indikatorer på en strålnings bakgrund naturen sakta återställs efter de mottagna skador.